The Vow

TheVow
Wanneer je een vriendin hebt die zo gek is om met jou naar The Avengers en Battleship te gaan en die bovendien wekelijks een overheerlijke lasagne voor je klaarmaakt, moet je het als man ook kunnen opbrengen om haar af en toe te vergezellen naar een romantische zwijmelfilm. Die mogelijkheid doet zich nu voor, want The Vow draait sinds donderdag  in de bioscopen. The Vow is een verfilming van een roman van Nicholas Sparks, een kunstje dat al eerder is geflikt met tranentrekkers als The Notebook, Dear John en The Last Song.

Leo (Channing Tatum) en Paige (Rachel McAdams) hebben een romantisch avondje in downtown Chicago achter de rug en stappen in een besneeuwde auto om snel naar huis te gaan. Paige is gretig en heeft het koud. Eén en één is twee; Leo wordt verleid tot een oridnair nummertje op de achterbank. Net wanneer Paige haar gordel en BH-bandje heeft  losgemaakt, knalt de truck van Optiumus Prime met een noodgang achterop en wordt ze in bullet time door de voorruit getorpedeerd. Na een weekje coma ontwaakt ze met een gat in haar geheugen dat precies reikt tot het moment dat Leo en Paige zo hopeloos verliefd raakten.

Leo staat nu voor de uitdagende opdracht om Paige te helpen haar geheugen terug te krijgen. De arme knul haalt in een klein uur werkelijk waar alles uit de kast om te laten zien waarom ze het ideale stelletje waren (en zijn). Ontbijt op bed, bloemen, bonbons, suprise parties, skinny dippen, de hele mikmak, alle remmen los. De tenenkrommende ouders en de kwallerige ex-verloofde van Paige gooien echter moedwillig roet in het eten. Wat ook niet helpt is dat het brallerige leven dat Paige is ontvlucht, nu juist de enige wereld  is waar ze zich op haar gemak voelt. Terwijl Leo dus wanhopig probeert de liefde van zijn vrouw terug te winnen, wordt steeds duidelijker dat Paige is terugveranderd naar een geüpgrade plastic 2.0 uit Mean Girls. Zal Leo zijn gelofte, dat hij vurig van Paige zal houden in welke vorm dan ook, werkelijk na kunnen komen?

Rachel McAdams heeft de moeilijke taak ons te overtuigen van het leed dat Paige heeft te lijden. Daar slaagt ze weliswaar behoorlijk in, ze speelt echt een onvoorstelbaar katje vanaf de noodlottige klapper. Des te knapper is de acteerprestatie van Channing Tatum, die als ideale vriendje en perfecte echtgenoot alles slikt wat er te slikken valt. Behalve dansen (Step Up) en knokken (G.I. Joe) kan hij dus ook oprechte emoties overbrengen. Sam Neill  laat zien dat je van drie bioscoopfilms vluchten voor dinosauriërs een ongelofelijke paardenlul wordt. Iedereen in de zaal heeft aan drie scènes genoeg om Bill Thornton oprecht te haten.  De rest van de cast, moeder Thornton voorop, is vrij anoniem. Wanneer je van een naakte Channing Tatum onder de morgenzon of een voorspelbare love story houdt,  is The Vow zeker de moeite waard. Iedereen met een vleugje sentimentele dwaasheid in zich kan een film als deze best waarderen. Het blijft hoe dan ook wel een regelrechte chickflick.

Reacties

reacties

Bookmark the permalink.

Comments are closed.