Twilight: Breaking Dawn Part 2

TwilightBreakingDawn2
De Twilight Saga is een ware melkkoe. Wereldwijd bracht de verfilmde boekenreeks al meer dan 2,5 miljard dollar in het laatje. Vooral high school kids slikken de meeslepende swingerrelatie van beauty Bella met een uitgemergelde vampier  en een anabole weerwolf als zoete koek. De filmmakers zelf waren ook wel in voor een potje uitzuigen en verfilmden het laatste boek Breaking Dawn in maarliefst twee delen. Resultaat; de diehard fans dragen al meer dan een jaar oranje kleurlenzen en zitten non-stop aan de tomatensap in afwachting van de aangekondigde epic finale. In het echte leven ondertussen,  kon hoofdrolspeler Robert Pattinson het bloed van liefje Kristen Stewart ook wel drinken. Zij snuffelde kortstondig buiten het sprookjesbos met de regisseur van die andere film waarin ze de hoofdprijs speelt, Snow White and the Huntsman.

Laten we het collectieve geheugen even opfrissen. Nadat Bella Swan (Kristen Stewart) en Edward Cullen (Robert Pattinson) gelukkig zijn getrouwd is het tijd voor een potje keiharde necrofiele porno op een ziek mooi onbewoond eiland. De wittebroodsweken veranderen echter in een nachtmerrie wanneer blijkt dat Bella zwanger is en het vampierenbaby’tje in een niet te stuiten groeispurt zit. Na de heftige bevalling is Bella meer dood dan levend. Voor Edward zit er niets anders op dan eens even flink zijn tanden er in te zetten. Elke horrorfanaat kent het fatale gevolg; Bella is nu ein-de-lijk één van hen!

Het moet gezegd, ik kon de Twilight reeks aanvankelijk best waarderen. Het prachtige naaldbos, het geweldige huis van de Cullens en de kerken waarin de vijandige Volturi zich schuilhielden hadden een betoverend effect. Bella’s avonturen waren als een modern sprookje. In Breaking Dawn Part I ging het echter ff helemaal mis. Drie kwartier zijn we getuige van een tenenkrommende huwelijksceremonie. De gefotoshopte weerwolven, die de eerste drie films alleen blaften en gromden, voeren nu ineens een diepgaand kringgesprek midden in het bos. Edward wordt met de minuut zwaarmoediger en weerwolf Jacob motorcrosst voor de 332762ste keer boos weg in z’n blote bast als Bella hem wéér eens heeft afgewezen. We hadden het nou zo langzamerhand allemaal wel een keer gezien.

In Breaking Dawn Part II is de beer ineens weer helemaal los. Bella is eindelijk the bad girl en vol van vurige energie. Haar moederinstinct maakt haar ijzersterk. Edward verandert in een vrolijke vampier en Jacob is geen mak lammetje meer. Al snel krijgen de Volturi weet van het bestaan van vampierdochter Renesmee. Stront aan de knikker! Pater familias Carlisle Cullen besluit de hulp van zijn vampierhomies in te roepen en stelt een bloedzuigend privélegertje samen. Grappend en grollend wordt toegewerkt naar een keiharde confrontatie op een sneeuwwit slagveld in Forks Woods. Wat zich daar vervolgens afspeelt zal zelfs de grootste Twilight scepticus blij verrassen. Kindvriendelijk is het bepaald niet te noemen en de jawdropping climax krijgt de hele bioscoopzaal letterlijk in extase!

Reacties

reacties

Bookmark the permalink.

Comments are closed.