What To Expect When You’re Expecting

WhatToExpectWhenYoureExpecting
Wat te verwachten van What to expect when you’re expecting? Zo op het eerste oog: een samenraapsel graatmagere actrices met hoogzwangere buiken die a la Sex and the City in veel te dure lunchrooms klagen over opvliegers en onmogelijke mannen. De film blijkt gebaseerd op een twintig jaar oud boek van Heidi Murkoff; een Amerikaans orakel op zwangerschapsgebied.  De USA-versie van Marijke Helwegen boert tegenwoordig goed, runt een megawebsite, schreef nog eens vier dikke boeken over hetzelfde thema en is ambassadrice van haar eigen stichting.

Als man die nog niet bepaald warmloopt voor gezinsuitbreiding, verminderen de verwachtingen als het libido van een MILF. Maar goed, een kreunende Cameron Diaz, Jennifer Lopez of Brooklyn Decker is al bijna genoeg reden om toch naar een blik bevallingen op een groot scherm te gaan kijken.

De film ontspint zich inderdaad rond het reilen en zeilen van een legertje zwangere vrouwen: Jules (Cameron Diaz), Holly (Jennifer Lopez), Skyler (Brooklyn Decker), Wendy (Elizabeth Banks, de vrouw is o-ver-al) en Rosie (Anna Kendrick). Ze zijn echter niet zoals verwacht best friends, elk personage heeft een eigen leven. Met vijf verhaallijnen kun je natuurlijk alle kanten op; een adoptie, een ongewenste zwangerschap, een miskraam, een ruggenprik en een tweeling. We hoeven gelukkig niet negentig minuten lang naar labiele wrakken en brekende vliezen te kijken.

We maken ook kennis met de gedomesticeerde dudes group in Central Park. Onder aanvoering van Vic (Chris Rock) blazen de mannen stoom af over het leven als vader. Zoontje Jordan is hilarisch en niet te stoppen. Ook de relatie tussen alfaman Ramsey (Dennis Quaid) en zijn chubby zoon Gary (Ben Falcone) is lachen. Ramsey is een aftakelende oud-racecoureur, maar heeft een trophywife om je vingers bij af te likken. Gary gaat gebukt onder de eeuwige prestatiedrang van pa en worstelt met zijn gewicht én zijn gevoelens.

Nog even snel het vrouwelijk schoon. Wendy, Gary’s vrouw, timmert aan de weg als foute kinderboekenschrijfster en runt bovendien een babyshop met Janice (een schaamteloze Rebel Wilson). Jules is een succesvolle personal coach slash Tv-presentatrice en ruziet vooral met haar Joodse vriend over het wel of niet besnijden van het aanstaande kroost. Holly is het probleemkindje van What to expect, nauwelijks werk en niet zwanger te krijgen. Wel de lekkerste kont, die natuurlijk prominent en gebukt in beeld komt. Hulde, maakt een hoop goed. Skyler is de eerder genoemde golddigger van Ramsey, maar ze ontpopt zich uiteindelijk tot geweldige familievrouw. Rosie tot slot, verkoopt broodjes in het park en speelt hard to get met een oud klasgenootje die tot dezelfde carrière veroordeeld is.

Als je dit allemaal nog kunt volgen, is de rest van de film als een bevrucht eitje. Er wordt in lekker tempo geschakeld tussen de personages en goed opletten is nou niet bepaald een must. Het is vooral de bedoeling om veel te lachen. Vaak gaan de grappen over poep, plas en puisten, soms is de humor wat subtieler. Ik denk vooral dat mensen die al kinderen hebben, veel uit de film zullen herkennen en er daarom nóg meer plezier aan kunnen beleven dan ik. Al met al best een geslaagde romantische komedie. Not what I expected. 

Reacties

reacties

Bookmark the permalink.

Comments are closed.